Karriär

Vill du följa med på resan?

Vilka vi är:

Vi är uppstickaren inom vård och omsorg:

Vi erbjuder morgondagens vårdlösningar genom engagemang, kompetens och ödmjukhet. Vi är inte störst – och just det är vår styrka

Vad vi tror på:

Alla föds med olika förutsättningar i livet. Vi på Omvida bejakar och ser möjligheterna i att hjälpa människor uppnå sin fulla potential. För att oavsett vem du är, tror vi på din rätt att ta del av samhällets möjligheter

Varför är vi här nu: 

Vi vill få människor att må bättre och även förbättra deras omgivning och därmed får vi ett mer välmående samhälle i det stora hela. Det är många människor som drabbas av att en person inte får vad den behöver och det är många som kan må bättre och få hjälp om de får sina behov tillfredsställda. Vårdlösningar utformas inte i kostym. Det skapas genom empati, hårt arbete och engagemang.

Låt oss träffas och prata mer hur vi kan skapa ett mer välmående samhälle tillsammans!

Om tjänsten:

Att arbeta som familjehemskonsulent hos oss innebär att du utreder och handleder familjehem. Du ansvarar även för utbildning och grupphandledning av familjehemmen. Varje konsulent ansvarar för cirka 10 barn. I arbetsuppgifterna ingår alla delar av rekryteringsarbetet- att hålla informationsmöten, ta emot intresseanmälningar samt att bedöma lämplighet och förmåga hos intresserade familjer och enskilda. I tjänsten ingår resor och övernattningar under vissa perioder.

Vårt familjehemsarbete står på tre ben; jourhemsplaceringar, familjehemsplaceringar och kraftigt förstärkt familjehemsvård. Vi arbetar nära socialtjänsten utifrån BBIC med den unge i fokus. Vi arbetar med att rekrytera, utreda, handleda och utbilda familjehem. Arbetet leds och fördelas av enhetschef.

Kvalifikationer
Socionomexamen eller likvärdig utbildning med minst fem års arbetslivserfarenhet inom socialt arbete. Vi ser gärna att du har utbildning I utredningsmetoderna Nya Kälvesten och/eller Kälvesten. Även handledarutbildning är meriterande. Vi tror att du som söker tjänsten har ett driv för familjehemsvård och är självständig och trygg som individ. Att kunna arbeta självständigt såväl som i grupp är viktiga egenskaper. Konsten att kunna samarbeta och skapa nätverk både internt och med socialtjänster samt med familjehem är av stor vikt. Som person är du en god kommunikatör i både tal och skrift. Du är även intresserad av verksamhetsfrågor och vill aktivt delta i arbetet med att utveckla och förbättra vår familjehemsverksamhet.

Omvida erbjuder dig:
En spännande och stimulerande arbetsplats och en kultur där personalen känner sig inkluderad, delaktig och arbetar för ett tydligt syfte. Vi rekryterar, växer och agerar utifrån vår vision: Att alltid ha individens välmående i centrum.

Genom att kombinera engagemang, rätt kompetens och ödmjukhet vill Omvida skapa morgondagens vårdlösningar.

Låter det spännande?

Ser fram emot att träffa dig!