Ledig tjänst

Tillbaka till Karriär

Familjekonsulent i Skåne

Att arbeta som familjehemskonsulent hos oss innebär att du utreder nya familjehemskandidater, samt handleder familjehemmen under placeringstiden. Du ansvarar även för utbildning av familjehemmen. Varje konsulent ansvarar för cirka 8–10 placeringar. I arbetsuppgifterna ingår alla delar av rekryteringsarbetet: att hålla informationsmöten, ta emot intresseanmälningar samt att bedöma lämplighet och förmåga hos intresserade familjer och enskilda. I tjänsten förekommer mycket bilresor.

Vårt familjehemsarbete står på tre ben: jourhemsplaceringar, familjehemsplaceringar och kraftigt förstärkt familjehemsvård. Vi arbetar med barnet i fokus. Arbetet leds och fördelas av verksamhetschef.

Kvalifikationer:

Socionomexamen eller likvärdig utbildning med minst 5 års arbetslivserfarenhet inom socialt arbete med barn och unga. Meriterande är om du har arbetat med familjehemsvård. Vi ser gärna att du är utbildad i Nya Kälvestensmetoden och Kälvestensmetoden. Även IAS eller handledarutbildning är meriterande. Vi tror att du som söker tjänsten har ett driv för familjehemsvård och är självständig och trygg som individ. Att kunna arbeta självständigt såväl som i grupp är viktiga egenskaper.

Konsten att kunna samarbeta och skapa nätverk både internt och med socialtjänster samt med familjehem är av stor vikt. Som person är du en god kommunikatör i både tal och skrift. Du är även intresserad av verksamhetsfrågor och vill delta aktivt i arbetet med att utveckla och förbättra vår familjehemsverksamhet.

Tjänsten kräver B-körkort.

Omvida erbjuder dig:

Vi erbjuder stora utvecklingsmöjligheter, då vi växer inom flera segment och satsar på vår personal. Omvida är en arbetsplats där all personal är inkluderad, delaktig och arbetar för ett tydligt syfte. Våra kärnvärden är Omvida-styrkaAgil och Meningsfullhet. De styr hur vi agerar, rekryterar och växer. Vi lägger också stor vikt vid konceptet vård- och kunskapsfläta; att stärka våra vårdinsatser och de kompetenser som finns i företaget genom en sömlös integration. Välkommen till en spännande och stimulerande arbetsplats, i ett företag som vill göra vård och omsorg på ett lite annorlunda sätt!

Välkommen med din ansökan till rekrytering@omvida.se För mer information Om Omvida och tjänsten, kontakta Jim Sandersson, Verksamhetschef för Omvida Familjehem, på 070-920 32 29.

Omvida vill vara uppstickaren inom vård och omsorg i Sverige: någon som är beredd att arbeta lite hårdare för kvalitet, flexibilitet och arbetsglädje där det behövs som mest. Vi är inte störst – och just det är vår styrka.

Idag är vi verksamma inom HVB, LSS, familjehemsvård och stödboende. Vårt huvudkontor ligger i centrala Malmö och våra verksamheter återfinns framför allt i Skåne samt i Stockholmsregionen. Med hjälp av vår praktiskt inriktade värdegrund samlar vi medarbetare som delar vår vision om högre kvalitet, nöjdare klienter och ett bättre samhälle. Läs mer om oss på www.omvida.se

Ansök