Karriär

Vill du följa med på resan?

Omvida

Vi är ett bolag med personal med lång erfarenhet och god kompetens inom vård och omsorg. Vi är ett kvalitets- och värderingsstyrt företag med cirka 30 anställda som arbetar utifrån konceptet vård- och kunskapsfläta. Omvida grundades med viljan att agera utifrån en enkel och tydlig vision; att ha branschens och framtidens mest nöjda brukare, kunder och medarbetare – för att skapa ett bättre Sverige. Vi vill skapa det genom vår kultur på Omvida och med alla medarbetares inkludering. Omvida har ett brett utbud av tjänster och erbjuder LSS-verksamheter, stödboenden och träningslägenheter, familjehem inom vård och omsorg. Läs mer om oss på www.omvida.se

Arbetsplatsen

Enheten är belägen i kallfors/ järna. Här ligger en toppmodern och miljövänlig Servicebostad LSS 9:9 för vuxna med tillhörande Daglig verksamhet LSS 9:10, Personkrets 1. Vi arbetar med individen i centrum och är noga med att kvalitetssäkra de insatser vi ger så att den enskilde kan leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. Alla de som bor hos oss har en individuellt utformad genomförandeplan som bryts ner tillsammans med den enskilde till dagsscheman som ger möjlighet till utveckling inom livets alla områden såsom fritid, arbete, kultur, och att tränas i sociala sammanhang.

Arbetsuppgifter:
Som stödpedagog kommer du att ge stöd och service till personer med funktionsnedsättning i deras hem. Utifrån individuella genomförandeplaner kommer du tillsammans med övrig personal ge pedagogiskt och praktiskt stöd till de som bor hos oss. Som stödpedagog har du också ansvar för utveckling av gemensamma metoder och pedagogik.
Utmanande beteende från brukare förekommer i boendet. Du behöver därför ha en förmåga och kunskap att bemöta beteendet lågaffektivt och detta på ett professionellt sätt. Det är krav att du har erfarenhet av arbete med utmanande beteende och av att arbeta förebyggande för att minimera dessa situationer.
Du kommer att ingå i ett sammanhang där det ställs höga krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande.
Du ska kunna skapa och upprätthålla goda relationer med anhöriga, gode män, dagliga verksamheter och övriga nätverk. Att du har ett professionellt och ödmjukt förhållningssätt och bemötande ser vi som en självklarhet.

Vi söker dig som har relevant utbildning eller erfarenhet av arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar, autism och problemskapande beteende. Du har erfarenhet av arbete med metoder för att skapa en strukturerad miljö.
Du som söker skall vara strukturerad och ansvarsfull samt ha erfarenhet av arbete med tydliggörande och kompletterande pedagogik. Du bör vara trygg i dig själv och bekväm med att arbeta med personer som är i stort behov av kontinuitet och struktur.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, vi söker dig som är flexibel och lösningsfokuserad. Du ska ha ett pedagogiskt och motiverande förhållningssätt och förmåga att skapa goda relationer och har lätt för att dela med dig av din kunskap och vara ett stöd till kollegor. Du kommer att ingå i ett sammanhang där det ställs höga krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande.

Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift krävs då dokumentation är en viktig del av arbetet.
Vid anställning kommer vi att be om utdrag ur polisens belastningsregister.

Yrkesbenämning
Stödpedagog

Anställningstyp
Allmänvisstidsanställning

Lön
Timlön

Arbetsplats
Disasväg 2A och 2B i Kallfors, Järna.

Kontakt

Enhetschef

Peder Alen

076-580 15 60

peder.alen@omvida.se

Bitr. Enhetschef

Noffe Dorhmi

070-416 44 85

naofal.dorhmi@omvida.se

 

 

Ansök via mail med en kort presentation om dig själv. Bifoga gärna ett CV och personligtbrev.